vMotion yaparken alınan hata


VMware ortamında sanal makine vMoiton yaparken alınan hatalardan birisi bu " The virtual machine is installing VMware Tools and cannot initiate a migration operation " kısaca VMware tools yüklemesi arka planda devam ettiği için taşıma yapamıyorum diyor.

Çözümü ise şu şekilde; aktif şekilde var olduğu host makineye SSH ile bağlanın. 

sonrasındaki ilk komut 

vim-cmd vmsvc/getallvms

komut sonrasında amacımız var olan sanal makinelerdeki sorun çıkarın sanal makinenin ID' sinin ne olduğunu öğrenmek komut sonrası listede bu makinenin ID si 10 olsun.

sonraki komut ise vmware tools yüklemesinin cancel edilmesini sağlayacak komut.

vim-cmd vmsvc/tools.cancelinstall 10

yukarıdaki komutta sondaki 10 sizinde tahmin edebileceğiniz gibi 10 nolu ID ye sahip sanal makine bu komut sonrası direkt vCenter arayüzünden vMotion işlemini tekrar denediğiniz de işlemin sorunsuz devam etmesi gerekiyor.

Hepsi bu kadar kolay gelsin.

Ek bilgi buda KB bilgisi.


* İkinci bir hata daha ekleyeyim basit bir çözümüde var ; hata şu şekilde : "Troubleshooting Migration compatibility warning: No guest OS heartbeats are being received" bu hatanın linux ve windows işletim sistemlerine göre çözümü ise şu şekilde;

Windows :

başlat + çalıştır services.msc yazılır hizmeler ( services ) girilir listede VMware Tools bulunur sağ clik ve yeniden başlat ( restart ) seçilir, bu kadar.

Linux : 

işletim sistemi türünüze göre değişim gösterebilir yani , ubunut, redhat vb gibi komutlar şu şekilde olmalıdır.

init.d/etc/init.d/vmware-tools restart
systemd/etc/vmware-tools/services.sh restart

Ek bilgi KB burada  

Daha yeni Daha eski