Sadece Docker Yok


docker container mimarisi ( mikro servis için ) ilk linux üzerindne LXD servisinden üretildi ok de sadece o yok. bakalım alternatifleri nelermiş; 

List of Docker Alternatives - Docker için alternatifler 

Podman

LXD

Containerd

Buildah

BuildKit - Docker ikinci jenerasyon olan sürüm o yüzden docker.com ile aynı diyebilirim

Kaniko

RunC

Container mimarisine genel bir bakış aslında bu resim 4 tane farklı teknolojiyi size çok basit şekilde alatıyor.


Bera Metal - Virtualized - Containerized - Containerized on Virtualized 

Fiziki Server - Sanallaştırma - Konteyner - Sanallaştırma üzerinde Konteyner

arkadaşlar bu notu ekleyeyim konteyner ile sanallaştırma ayrı hizmeler ve servisler ikisinide kullanım amaçları çok çok farklı noktalarda ama çok noktada kesiştikleri aşikar. birisi mikro servis mimarisi ile uygulamalı cloud'a kolayca aktarmak hatta kod zemini taradını bagımlıklaları standartlatırmak amacında. Diğeri ise sunucu sanallaştırma. 

eğer siz monolitik yapı ( eski yapı diyelim developer arkaşların tabiri ile ) içinde bir mimari kullanıyor ve şirketiniz buna uyumlu bir yapıda ise sanllaştırma size uygun. Ama yok biz herşeyimizi cloud tarafında tutarız biraz dağıtık sonra biz voltran oluşturup bunuda bir web tabanlı uygulama olarak yapımız va de artık konteyner mimarisi sizin yardımınıza koşuyor. Ayrıca hem sanallaştırma ya hemde konteyner mimarisinide ihtityaç duyabilirsiniz buda var. Yani birisi birisinin yerine geçmiyor arkadaşlar sadece çok iş birlilği yapıyorlar öyle düşünün. 

Ama şunuda eklemeden de geçmeyeyim dünya artık open soruce gücü ile büyüyor ve firmalar arıtk lisans parası yerine çalışanlarına yada ürünlerin support paketlerine para ödeyecekler. 

kolay gelsin.

 



Daha yeni Daha eski