esxi update with cli

esxi update etmek için gerekli olan dosyayı özellikle security patch için
https://my.vmware.com/group/vmware/patch

yukarıdaki linkten versiyon ve tarih seçerek download edebilirsin. ( burada tarih önemli ) ayrıca esxi build number' leri buradan görebilirsin.

https://kb.vmware.com/s/article/2143832 

Sonra indirdğin zipli dosyayı direkt olarak  esxi üzerine datastore içine atabilirsin. vSphere web client ile daha kolay oluyor ( winscp ilede yapabilirsin ) ben genelde ISO klasörü altına yada UPLOAD adında bir klasör açarak yapıyorum karar sana ait :)

burada esxi üzerinde VM makine var ise diğer hostlara taşıyabilir. yada tek bir host var ise tüm VM' ler shutdown moda alınır. sonrasında maintance moda alınır. yine sonrasında ESXi CLI ve SSH servislerini enable etmelisin

Sonrasına SSH ile ESXi host' a bağlan ve aşağıdaki komut kullan.

esxcli software vib update --depot /vmfs/volumes/87654321-12345678-7a20-000c12345678/update/ESXi670-202111001.zip


/volume/
sonrası sizin local yada dosyayı upload ettiğiniz yeri yazmalısınız. iki kere tab tuşuna bastıgınızda dosya listesini size verir ve seçebilirsin.

komut çalıştırma sonrası ekranda komutun üst tarafında işlemin veya udpate başarılı olup olmadığını yazan bir satır ve reboot gerekli mi değil mi yazan satırı görebilirsiniz örnek resim aşağıda


bu işlemler sonrası 

reboot -f 


komutu ile sunucu eboot edilir ve maintance mode geri çıkarılır. ek olarak update olmuşmu build  number' den kontol edilir.

Daha yeni Daha eski